התקרחות היא תופעה נפוצה בגברים (ובנשים פחות), והגורמים לה הם שילוב של תהליכים גנטיים ופיזיולוגיים. ישנם גם גורמים נרכשים העלולים להוביל להתקרחות וביניהם מתיחת השיער בתסרוקת, לידה, טיפולים כימותרפיים, כתוצאה מזיהום, מחלות שונות ותזונה שאינה מאוזנת.
על אף שרוב מקרי ההתקרחות מופיעים בגברים בוגרים, ישנם מקרים בהם התקרחות מתרחשת בגיל ההתבגרות ולעיתים גם לאחר הלידה.
לרוב, תהליך ההתקרחות התורשתי יתחיל בנסיגת קו השיער ולאחר מכן דלדול באזור המצח והרקות.
כתוצאה מתהליך ההתקרחות, גברים רבים חווים ירידה בביטחון העצמי ומבקשים למצוא טיפולים ייעודיים למניעת התקרחות ולהחזרתו של המצב המקורי, ככל הניתן.
בעבר, טיפולים למניעה וטיפול בהתקרחות לא היו נפוצים או נגישים, אולם כיום נוצר להם ביקוש משמעותי כתוצאה מהתקדמות באיכות ומגוון הטיפולים המוצעים.
השוק רווי במגוון עצום של תכשירים, תרופות ומוצרים קוסמטיים ייעודיים. מומלץ לפנות לגורם מוסמך על מנת לבדוק מהו הטיפול הייעודי הטוב ביותר עבור כל מטופל.
כאשר מוצו האפשרויות ללא התקדמות משביעות רצון, ניתן לבחון אפשרות של ניתוח השתלת שיער.
מהו ניתוח השתלת שיער?
ניתוח השתלת שיער הינו פרוצדורה רפואית המבוצעת תחת הרדמה מקומית, בה הרופא המנתח מסיר מהקרקפת פיסת עור שעליה שיער צפוף יחסית.
מהן 2 השיטות הנפוצות בניתוח השתלת שיער?
- FUT היא שיטה נפוצה, הכוללת הוצאה של פיסת עור מהחלק בו השיער צפוף, וממנה לוקח המנתח זקיקי שיער אותם מפריד לקבוצות המושתלות באזורים הקרחים.
זקיקי השיער נקלטים באזור החדש, מתוך ציפייה להמשך גדילה טבעית בתוך חודשים ספורים ממועד ההשתלה.
ברוב המקרים, ניתוח השתלת שיער בשיטה זו יותיר צלקות בעור, באזורים מהם נלקחו פיסות השיער המושתלות. יחד עם זאת, מיומנות המנתח תקבע האם הצלקות יהיו גלויות לעין ובולטות, או כמעט ולא ייראו (אלא אם כן המטופל בוחר בתספורת קצרה במיוחד). - FUE היא שיטה מתקדמת יותר, בה המנתח לוקח זקיק שיער מהאזור הצפוף ומשתילו באמצעות ניקוב זעיר באזור הדליל. שיטה זו אינה כוללת הסרת פיסת עור מהקרקפת ולכן כמעט ולא משאירה צלקות, יחסית לשיטה הקודמת
מה עלול להתרחש לאחר ניתוח השתלת שיער?
לאחר הניתוח עלולות להתרחש תופעות הלוואי הבאות:
- דילול שיער – תהליך שנקרא loss Shock
- בצקות ושטפי דם
- שינויים בתחושה – גרד או לחילופין חוסר תחושה
- צלקות – צלקות לאחר ניתוח השתלת שיער, יכולות להיות ארוכות וישרות (ואף מאוזן לאוזן) או קצרות יותר ומעוגלות, בולטות או שטוחות – הכל תלוי במיומנות המנתח, האזור ממנו נלקחה פיסת העור התורמת וגורמים נוספים. צלקות באזור נגרמות כתוצאה מתהליך ריפוי טבעי של העור בו נוצר קולגן, אולם חשוב לטפל בהן בתשומת לב.
איך מטפלים בצלקות לאחר ניתוח השתלת שיער?
השאיפה בתהליך השתלת שיער, היא להביא לכיסוי הצלקת על ידי גדילת השיער החדש.
לא תמיד קבלת תוצאה זו אפשרית (כתלות במקום המדויק ממנו נלקחה פיסת השיער התורמת), ובכל אופן מאחר וצפי גידול השיער עלול לארוך מספר חודשים, יש להגן על הצלקת מחשיפה לשמש.
קלו קוט UV – טיפול בצלקות לאחר השתלת שיער
קלו קוט UV הוא ג'ל סיליקון המיועד למניעה וטיפול בצלקות באזורים חשופים, המכיל גם מסנן קרינה 30SPF.
טיפול בצלקות והגנה על אזור הקרקפת מפני השמש הינם תהליכים קריטיים להחלמתה תקינה של הצלקת. ואת לאור ההנחיות הבינלאומיות שקובעות שהגנה על הצלקת מפני קרינת השמש חיונית למניעה ולמזעור היפר-פיגמנטציה של צלקת (שינוי בצבע של הצלקת).
מה כדאי לדעת על קלו קוט UV?
- הג'ל מרכך ומשטח צלקות מוגבהות
- הג'ל מקל תחושות של כאב, גרד או חוסר נוחות
- שפורפרת של 15 גרם מספיקה בד"כ לטיפול מלא של 3 חודשים (פעמיים ביום)
- בדרך כלל, יראו תוצאות לאחר חודש של שימוש בהתאם להוראות
- הג'ל נוח למריחה, שקוף ונטול ריח, מתייבש במהירות ואינו דביק
- הגל מונע היפר פיגמנטציה ושינוי צבע של הצלקת
- יש להתחיל להשתמש בג'ל לאחר שהפצע העלה גלד
רוצה לטפל בצלקות לאחר ניתוח השתלת שיער? קלו קוט זמין לרכישה אונליין >