חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

טיפול בצלקת שנגרמה מפציעה על ידי בעל חיים

הם מתוקים, תמימים ואנחנו אוהבים אותם כל כך, אבל כלבים, חתולים, תוכים, חיות משק  ועוד בעלי חיים אותם אנחנו אוהבים לחבק, לראות, להחזיק (או להאכיל דרך גדרות גן החיות) עלולים לגרום לעיתים, כך מתברר, ללא מעט פציעות.

על פי נתונים של מד"א, בישראל ובעולם פגיעות מבעלי חיים נפוצות , והן עלולות לגרום לפציעות לעיתים גם לצלקות. רק בישראל נפגעים למעלה מ-5000 בני אדם בשנה מבעלי חיים ארסיים ואליהם מצטרפות גם פגיעות מכלבים, חתולים, קופים, חיות בר, עכברים, שרקנים ולעיתים, גם אווזים.

מדוע פגיעות מבעלי חיים עלולות להיות מסוכנות?

פצע הנגרם מנשיכה עלול לסכן במקרה של דימום מסיבי, ומחייב לעיתים טיפול רפואי בהול וחיטוי למניעת זיהומים.  במקרים של נשיכות כלבים ויונקים הסכנה הגדולה עלולה להיות כלבת (מחלה ויראלית מסוכנת מאז ומתמיד, שעוברת דרך הרוק ולכן, מצריכה ניקוי הפצע, חיטוי האזור ואף חיסון )ובמקרים של נשיכות והכשות בעלי חיים ארסיים עלולה להתרחש גם פגיעה בתפקודי המח והלב.

גם חיידק הטטנוס עלול לעבור מבעלי חיים (בעיקר כבשים, בקר, מכרסמים, חתולים ותרנגולים), דרך פצעים וחתכים  ולגרום  למחלה קטלנית.

על אף שהמדריך הקצר אינו משמש בשום אופן כייעוץ רפואי, ובכל מקרה חובה לגשת לטיפול רפואי מומחה, אלה הם עיקרי הדברים במקרה של פגיעה מבעל חיים.

מה עושים במקרה של נשיכה מבעל חיים?

  • יש לטפל בפצע במהירות, לנקות ולסגור את שולי הפצע עד לקבלת עזרה רפואית
  • יש לשטוף את עקבות הרוק מסביבת הפצע בעזרת הרבה מים וסבון
  • יש לנסות לאתר את בעל החיים הפוגע ולבודד אותו
  • יש ליצור קשר בדחיפות עם לשכת הבריאות המחוזית ולפנות לבית חולים

מה עושים במקרה של הכשה או פגיעה מבעלי חיים ארסיים?

הטבע עשיר בחיות ארסיות החל מנחשים, עקרבים, עכבישים וגם דבורים.

כל אחד מהם מצויד במנגנוני הגנה המסייעים להם להתמודד במקרי סכנה, אך מסכנים מאד את אלו שזוהו כמסוכנים – בני האדם ובעלי החיים.

הכשה של נחש, עקיצה של עקרב ונשיכה של עכביש, מצריכות טיפול מיוחד:

  • יש להירגע ולהביא לדופק איטי נורמלי ככל הניתן (על מנת לעצור את התפשטות הארס)
  • לנקות, לחטא ולקבע את האזור הפגוע
  • לפנות את הפצוע באופן מיידי לקבלת טיפול רפואי

ומה עושים עם הצלקת שנגרמה מהפציעה?

פגיעות ופציעות של בעלי חיים עלולות להותיר צלקת. ניתן לטפל בצלקת (לאחר שהפצע טופל והחלים לחלוטין) ולמזער את נוכחותה וכן להפחית את הגרד והאודם הנלווים לצלקת.
קלו קוט UV – גם מטפל בצלקת וגם מכיל מסנן קרינה SPF30, ייעודי לצלקות באזורים חשופים.

הצלקת  ממוקמת באזור חשוף, כמו הפנים, הצוואר, חזה עליון או הידיים?
בדיוק בשביל זה נוצר קלו קוט UV.

קלו קוט UV הוא ג'ל סיליקון ייעודי למניעה וטיפול בצלקות, המכיל בנוסף לסיליקון רפואי איכותי גם מסנן קרינה SPF30. השילוב בין ג'ל סיליקון טיפולי לבין מסנן קרינה נחשב על פי הנחיות בינלאומיות עדכניות לטיפול בצלקות, כחיוני למזעור של צלקת ומניעת היפר פיגמנטציה (שינוי בצבע העור).

הג'ל מטפל בצלקת באורך עד 10 ס"מ, והוכח במחקרים רבים כיעיל בטיפול ומניעה של צלקות .

אז איך קלו קוט UV עובד?

קלו קוט UV מזרז את החלמת הצלקת, מרכך, משטח אותה וממזער את גודלה. תהליך הטיפול עוזר להפחית את הגרד והכאב, ומפחית גם את האודם בסביבת הצלקת.

לקלו קוט UV ניסיון רב שנים בישראל ובעולם ויעילותו ובטיחותו נבדקו והוכחו במחקרים רפואיים רבים. קלו קוט UV קל ונוח לשימוש, שקוף ומתייבש במהירות.

ניתן לרכוש את קלו קוט UV ללא מרשם רופא בכל רשתות הפארם, קופות החולים וברכישה אונליין.

הרשמה לקבלת הניוזלטר

היכן לרכוש?

ניתן לרכוש את מוצרי קלו קוט בכל רשתות הפארם, בבתי המרקחת הפרטיים, בבתי המרקחת של קופות החולים ובבתי המרקחת הדיגיטליים.

למה קלו קוט

נוסחת הסיליקון הייחודית של קלו קוט (Kelo-cote) פותחה במיוחד כמסייעת במניעה וטיפול בצלקות. במחקרים רפואיים הוכח שמריחה של קלו קוט על פני הצלקת יכולה למנוע התפתחות צלקת אדומה ובולטת ולהאיץ את קצב ההחלמה של הצלקת.​

הוראות שימוש​

למניעת התפתחות צלקת אדומה ובולטת יש להתחיל להשתמש בקלו קוט (Kelo Cote) לאחר סגירת הפצע ונפילת הגלד ו/או לאחר הוצאת התפרים – על עור סגור ויבש (שאינו מפריש).​

מחקרים קליניים​

קלו קוט (Kelo Cote) יעיל כמו יריעות סיליקון בטיפול בצלקות היפרטרופיות וקלואידיות, אך נח יותר לשימוש ומשפר היענות לטיפול.​